Elitserien dag 3 och 4

2010-11-23   18:40:40
Kommentera inlägget
..........................................................................................................

Av de fyra återstående matcherna dag 3 och 4 spelade vi den första på tre sen var Stina tillbaka på banan.

Vi förlorade tyvärr morgonmatchen på lördag mot Härnösand (Jonasson). I kvällsmatchen mot Helsingborg var vi alltså åter full trupp. Stina kliver in som tvåa för att kunna känna sig för lite och få en känsla för isarna. Allt flyter på och vi kan vinna ganska stort. Vi avslutar helgen med två vinster på söndag, först mot Karlstad och sen mot Gävle Granit. 

Det här var kanske inte det genrep vi tänkt oss inför EM men vi kan ändå enbart känna oss stärkta. Vi ligger delad tvåa i tabellen vilket var målet för helgen, ett perfekt utgångsläge inför andra sammandrabbningen i Sundsvall.

Nu ska vi hem och träna i ca en och en halv vecka för att bibehålla den fina formen och möjligtvis finslipa på små små detaljer som ska ge det där allra sista för att vi ska nå medaljerna på EM.

Ha det gott
Team AllTele









Elitserien dag 1 och 2

2010-11-19   22:09:26
Kommentera inlägget
..........................................................................................................
Ja, dagarna bara rinner i väg och det hinns inte med mycket annat än att curla, äta o sova. En supersnabb uppdatering:

Onsdagkväll och laget möter upp i Gävle för elitseriestart på torsdag. Fin form och taggade till tusen. Onsdag morgon knackar Maria på dörren och berättar att Stina har "pratat med toalettstolen" hela natten. Bara att gilla läget och upprätta en krisplan. Vi bestämmer oss för att köra på tre spelare och hoppas att Stina är på benen så snart som möjligt.

Fyra matcher senare är hon fortfarande risig och vi ska ta ett lagmöte i morgon vid frukost och kolla läget och bestämma om det blir spel för Stina eller inte.

Vi har i alla fall kämpat på och lyckats vinna tre av de fyra matcherna, i tur och ordning: vinst mot Gävle Granit, vinst mot Härnösand (Gustafsson), förlust mot Sundbyberg och vinst mot IK Fyris Uppsala.

Vi ska nu sova och ta nya tag inför morgondagen då vi först möter Härnösand (Jonasson) och sedan Helsingborg.

Håll tummarna!
Team AllTele

Tack till Kerstin Noreen från Gävle som spelade första omgången i första matchen med oss eftersom reglerna säger att man inte får starta på tre spelare, guld värt =)


0 kommentarer
Allmänt I Länka inlägget?






Tävlingsdags!

2010-11-16   16:58:47
Kommentera inlägget
..........................................................................................................
Så var det tävlingsdags igen! Torsdag 17 november drar årets elitserie igång igen och som vanligt avgörs den genom en serie med dubbelmöten där de fyra främsta lagen går till slutspel. Första sammandraget spelar vi nu i helgen i Gävle och avslutningen spelas i Sundsvall första veckan i februari. Vi är äntligen av med jetlagen sedan Canada-resan och är otroligt laddade inför helgens åtta matcher.


Det spelas två matcher om dagen och emellan kommer vi att ladda med mat och vila. Finns därför risk att uppdateringen ej blir så regelbunden:)


Resultaten går att följa på www.curlingkanalen.se


Maria, Team AllTele


2 kommentarer
Allmänt I Länka inlägget?






Kvartsfinal

2010-11-02   00:32:27
Kommentera inlägget
..........................................................................................................
Vi började denna tävling starkt och vann tre raka matcher. I fjärde matchen, där vinst innebar slutspel, mötte vi Jennifer Jones. Vi gör en bra match men förlorar. Vi hamnade då i B-stegen. Efter en snar förlust i femte matchen (mot en tant i rosa ABBA-pants,,, skratta ni men hon spelade faktsikt semi till slut) så hamnade vi i C-stegen med två "vinna eller försvinna"-matcher för att nå slutspel. I det läget är det bara att kötta och ta en match i taget. Vi lyckas bra och vinner först mot Barber och sen mot Bourne och är alltså klara för kvartsfinal, skönt! I kvartsfinalen möter vi topp 5-rankade Lawton. Vi förlorar tyvärr i skilje.

Kvällen avslutas med lite god mat och dryck på en lokal pub där vi summerar helgen och kan konstatera att vi utvecklats mycket efter att jobbat in det vi arbetade fram i Basel med coach Riiiiischaaaard =) Vi har fått ut otroligt mycket av resan, vi har spelat 15 matcher, 9 vinster och 6 förluster. En match ifrån slutspel i Winnipeg och kvartsfinal i Saskatoon,,, Sweeeet!!

Eftersom vi blev ofrivilligt spellediga idag (måndag) har vi fått en heldag i Saskatoon. Cliff tog oss först på lunch på Berry Barn, ett otroligt ställe utanför stan vid Saskatchewan River. En gammal lada som byggts om till en resturang. Vi fick prova på Saskastoon berry pie, en paj gjord på ett lokalt bär som liknar blåbär,,, typ =) Gott! Efter det blev det lite shopping på Broadway och nu ska vi packa och städa inför hemresan i morgon bitti, med betoning på MORGON BITTI!

Vi avslutar vår vistelse i Kanada med en middag på en japansk resturang med Laurie och Cliff.

Ska bli skönt att snart befinna sig på svensk mark igen och träffa alla nära och kära!

Nina med N, Team AllTele!



2 kommentarer
Allmänt I Länka inlägget?