Träningsläger i Sundsvall

2011-01-24   09:28:19
Kommentera inlägget
..........................................................................................................

Helgen som gick spenderade vi i Sundsvall. Skönt att vara hela laget på plats för att kunna vässa formen till elitseriesammandraget som kommer. Vi har fått många värdefulla timmar på isen tillsammans och på lördagkväll hann vi titta på EM-finalen för första gången tillsammans. Det var nyttigt och vi kunde göra många nya analyser och reflektioner som vi sedan kunde jobba med på isen på söndagen. Så klart är det mycket bra som vi behövde påminnas om också och att återuppleva sista stenen och det som följde gav en otrolig sporre inför det som komma skall.

Så peppade till tusen och med en bra känsla efter helgens träningsläger går vi nu in i den sista träningsveckan innan elitserien drar igång. Det ska bli spännande med SM-vecka i Sundsvall och vi hoppas, för curlingens del, att arrangörerna lyckas lika bra som sist. 

Team AllTele










3:a i Bern!

2011-01-17   14:34:56
Kommentera inlägget
..........................................................................................................
Efter urladdningen i EM har det varit skönt med ett litet speluppehåll som vi ägnat åt jul- och nyårsfirande och träning (ja och så tre dunderförkylningar förstås). Efter alla helger började det dock suga i tävlingstarmen och vi var rejält laddade när det äntligen var dags att resa till Bern i Schweiz för 43:e upplagan av Internationaler Berner Damen-Cup.

Vi tränade på torsdag på plats i Bern och kunde konstatera att det var en faslig curl. Vi hanterade dock isarna på ett bra sätt och lyckades gå tre raka till slutspel. Vi vann på fredag mot två schweiziska lag. Först mot Luzern (Wild) med 12-6 och sen mot Grasshopper (Dünki) med 5-1. På lördagen var det återigen ett schweiziskt lag som stod för motståndet nämligen Aarau PwC (Tirinzoni). Här vann vi med 8-4 och var alltså klara för kvartsfinal kl 8.00 på söndagmorgon.

I kvartsfinalen mötte vi Luzern (Müller), ett Schweiziskt juniorlag som gått väldigt bra i helgen och slagit lag som Sverige/Hasselborg, Rysslande/Sidorova, Ryssland/Privivkova samt Schweiz/Tirinzoni. Vi kopplade på slutspelsnerven och även om matchen stod och vägde lite i mitten så fortsatte vi ha tålamod och vi kunde till slut koppla grepp om matchen och vinna med 10-5. I semifinalen fick vi möta Danmarks EM-lag och nu kom tyvärr helgens enda förlust. Matchen är jämn men några olyckliga omgångar i mitten av matchen gör att Danmark får stjäla ettor i två omgångar i rad. De ryckte åt sig det lilla försprång som blir så viktigt i så här jämna matcher och kan till slut vinna med 5-3. Matchen om tredje plats blir en kort historia. Schweiziska laget från Flims med Binia Feltscher som skip har spelat bra hela helgen och vunnit över exempelvis Norges EM-lag Linn Githmark plus att de slog ut Kanada ur kvartsfinalen. De förlorade semifinalen mot Japan och vi vet inte om luften gick ur dom men efter två långa dragningar av skippern Binia kunde vi först ta en trea sedan stjäla en trea för att sedan stjäla ytterligare en tvåa. Efter tre omgångar ledde vi alltså med 8-0 och efter att Schweiz tog en etta i fjärde gav de upp.

Skönt att vara igång med tävlandet igen. Nu väntar träningsläger i Sundsvall redan nästa helg där vi ska vässa ytterligare på formen inför elitserieslutspelet i Sundsvall i början på februari.

Team AllTele



Kolla in alperna i bakgrunden!


0 kommentarer
Allmänt I Länka inlägget?